Vodafone un Türk mühendisleri tüm dünya için teknoloji gelistirecek
Vodafone Türkiye grup sirketi Oksijen Ar - Ge, 250 Türk mühendisiyle, “Küresel Inovasyon Merkezi”nden biri olarak, 30 ülkede faaliyet gösteren 359 milyon aboneye hizmet veren Vodafone Grubu’na teknoloji ihraç edecek.
Mobil iletisim teknolojileri alaninda dünya ve Avrupa çapinda pek çok ilke imza atan Oksijen Ar-Ge’nin yeni vizyonunun ve kurumsal kimliginin kamuoyuna tanitildigi toplanti, BTK Baskani Dr. Tayfun Acarer, Vodafone Grubu Avrupa Baskani Michel Combes ve Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskani Serpil Timuray’in katilimlariyla gerçeklesti.
250 kisilik Türk mühendis kadrosuyla bugüne dek pek çok önemli basariya imza atan Oksijen Ar-Ge, Vodafone Grubu’nun “Küresel Inovasyon Merkezi”nden biri olarak yoluna devam ediyor. Ayni zamanda Vodafone Grubu’nun Lokasyon Bazli Servis ürünleri konusunda “Mükemmellik Merkezi” seçilen Oksijen Ar – Ge, böylelikle önümüzdeki dönemde ülkemizin bir “katma degerli hizmet ihracat üssü” olma hedefini destekleyici çalismalarina artirarak devam edecek.
Vodafone Türkiye tarafindan düzenlenen basin toplantisinda Oksijen Ar-Ge yeni kurumsal kimligi ile tanitildi. Sadece Vodafone Türkiye için degil, tüm Vodafone Grubu için teknoloji üreten Oksijen Ar-Ge, Türk mühendisliginin basarisini ve birikimini çalismalarina yansitarak teknoloji ihracatini artiracak ve Türkiye'nin Ar - Ge alaninda gelismesine katkida bulunacak.
Yaptigi çalismalarla yerli teknolojinin gelisimine ciddi destek veren Oksijen Ar-Ge, gelistirdigi teknolojilerle milyonlarca aboneye ulasti.
Vodafone Grubu tarafindan Lokasyon Bazli Servis ürünleri konusunda geçtigimiz yil “tercih edilen üretici” olarak seçilen Oksijen Ar-Ge, bu konuda “Küresel Mükemellik Merkezi” haline geldi. Böylece Vodafone içerisindeki lokasyon bazli platform ve servislerini gelistirme uzmanliginin Oksijen Ar-Ge'de oldugu teyit edildi. Bu çerçevede Vodafone Grubu önümüzdeki dönemde lokasyon bazli platform ve servisleriyle ilgili tüm projelerini Oksijen Ar-Ge'nin bilgi birikimi ve deneyimi isiginda gerçeklestiriyor olacak.
Toplantiya katilan BTK Baskani Tayfun Acarer: “Global bilisim teknolojisi sektöründe kriz nedeniyle sikintilar yasansa da sektör Türkiye’de ekonomik büyümenin lokomotifi olmaya ve istihdam yaratmaya devam etmektedir. Bu süreci ilk günden beri destekleyen Serpil Timuray’a ve ekibine tesekkür ederim. Oksijen ile ilgili bu gelismenin Vodafone Türkiye’ye ve Vodafone Grubu’na çok büyük katki saglayacagina, sektöre büyük yenilik getirecegine ve sektörde rekabeti artiracagina inaniyorum. Sektörümüzün ekosisteminde bulunan KOBI’ler gelistirdiginiz ürünlerden önemli ölçüde faydalanacaktir.”
Toplantida konusan, Vodafone Avrupa CEO'su Michel Combes ise, Türk mühendislerinin inovatif ve analitik düsünme yetenekleri ile inovasyon üretme becerilerinden çok etkilendiklerini belirterek; “Oksijen Ar-Ge’nin bu üstünlüklerinden tüm dünyayi yararlandirmak en dogru karar olacakti. Biz de bu karari alarak, uygulamaya koyduk,” diye konustu. Michel Combes sözlerini söyle sürdürdü:
“Vodafone’un faaliyetlerinin merkezinde yer alan inovasyon, bizi sektörde farklilastiran önemli bir itici güçtür. Oksijen Ar-Ge, bizler için gelistirdigi yenilikçi teknolojilerle bir uzmanlik merkezi haline gelmistir. Oksijen Ar-Ge ekibinin bizimle birlikte olmasindan gurur duyuyoruz.”
Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskani Serpil Timuray, sirketin Vodafone’un Küresel Inovasyon Merkezlerinden biri olmasiyla bu katma degerin önümüzdeki dönemde artacagina isaret etti. Timuray sözlerine söyle devam etti: “Gelinen noktada, Oksijen Ar-Ge, Türk mühendis kadrosuyla Vodafone Grubu’nun 359 milyon müsterisine teknoloji gelistiren “Küresel Inovasyon Merkezi”nden biri olarak pek az Türk sirketine nasip olan ayricalikli bir konuma kavusmustur. Bu vesileyle Türk entelektüel sermayesinin yetkinliklerini, yaraticiliklarini ve inovasyonlarini uluslararasi platformlara tasiyan ve gurur kaynagimiz olan mühendislerimizi tekrar tebrik etmek istiyorum. Bu basariyla “paydas ekosistemimizi” de gelistirerek, Oksijen Ar-Ge’nin açtigi yolda diger Türk teknoloji sirketlerinin girisimlerini dünya pazarlarina tanitmayi hedefliyoruz. Teknolojiye yatirim yapmanin gelecege yatirim yapmakla es deger oldugunun bilinciyle, ülkemizin bilgi ihraç eden, fikir ekonomileri arasinda yer almasina destek olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”
veteknoloji