Sağlık Bakanlığı'ndan 'LÖSEV' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, “LÖSEV Reklamı Ortada Kaldı” ve “Sağlık Bakanlığı LÖSEV’in Kamu Spotundan Rahatsız Oldu” yönündeki haberlerle ilgili olarak, kamu spotları ile ruhsatlandırılmamış ve izni alınmamış bir hastane için toplanan yardımların gerçeklikten, ihtiyaçları belirlemek ve karşılamaktan uzak olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, medyada, “LÖSEV Reklamı Ortada Kaldı”, “Sağlık Bakanlığı LÖSEV’in Kamu Spotundan Rahatsız Oldu” ve “Lösemili Çocuklar Bakanlığı Rahatsız Etti” gibi başlıklarla yer alan haberlerin yer aldığı hatırlattı.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 900 çocukta lösemi vakası görüldüğünü bildiren Bakanlık, yetişkin hastaların olduğu gibi çocuk hastaların da gerek özel gerekse tam teşekküllü kamu hastanelerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geri ödemesi yapılarak ücretsiz tedavi edildiğini bildirdi.

“UYGUN OLMADIĞI LÖSEV’E BİLDİRİLDİ”
Türkiye’de kanser konusunda faaliyet gösteren 150’ye yakın sivil toplum kuruluşunun mevcut olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Ulusal politikalarımız oluşturulurken bu kuruluşlardaki bilim insanlarıyla çalışılmakta, sivil toplum kuruluşu temsilcileri Ulusal Kanser Danışma Kurullarımızda da aktif bir şekilde rol almaktadır.
Ankara’da, 14 yatakla hizmet veren özel bir hastaneye sahip olan LÖSEV, 2012’de yeni bir adreste ve daha büyük bir kapasiteyle ön izin almak amacıyla Bakanlığımıza başvuruda bulunmuştur. Mevcut yatak sayısı ile yeni bir adrese taşınması uygun olmasına rağmen yaklaşık 400 yataklı yeni bir hastane projesinin mevzuatla tanımlanmış planlamalar açısından uygun olmadığı söz konusu vakfa aynı yıl bildirilmiştir. Ankara’da 6 Kapsamlı Onkoloji Merkezi, 5 Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi, bu standartları taşıyan bir de Özel Radyoterapi Merkezi aktif olarak hizmet vermektedir.”

“İZNİ ALINMAMIŞ BİR HASTANE İÇİN TOPLANAN YARDIMLAR GERÇEKLİKTEN UZAKTIR”
Sağlık Bakanlığı’nın toplumsal politikalarını, gerek ulusal gerekse uluslararası veriler ışığında oluşturduğu kaydedilen açıklamada, “Yeni hastanelerin kurulması, tanı ve tedavi standartları bu şekilde belirlenir. Ülkemizde, eğitim ve araştırma, üniversite ve özel hastanelerde çocuk kanser hastalarımız başarıyla tedavi edilmektedir. Bilim insanlarımız da yaptığı değerlendirmelerde ayrı bir “Çocuk Onkoloji Hastanesi’ne gerek olmadığı konusunda görüş birliğine varmışlardır. Böyle bir gereklilik oluşması halinde ise Bakanlığımız gereken hastaneyi en kapsamlı şekilde yapacak güç ve donanıma sahiptir. Dolayısıyla hazırlanan kamu spotları ile ruhsatlandırılmamış ve izni alınmamış bir hastane için toplanan yardımlar gerçeklikten, ihtiyaçları belirlemek ve karşılamaktan uzaktır” denildi.

İHA

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2