Zor kişilerle başa çıkmak mümkün mü?

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, düzenleyeceği “Zor Kişilerle Başa Çıkmak” eğitimi ile “algılar ve bilişsel terapi, yaşam senaryosu ve pozitif psikoloji, zor kişilikler ve iletişim yöntemleri” gibi konuları inceleyecek.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, 30 yıllık psikolojik terapi birikimiyle, dünyadaki son gelişmeleri izleyerek düzenlediği açık eğitimlerine devam ediyor. DBE’nin kurum ve çalışan performansını, verimliliğini artırmak amacıyla gerçekleştirdiği DBE Kurumsal Gelişim Merkezi 2015 Açık Eğitimler Serisi, Ağustos ayında “Zor Kişilerle Başa Çıkmak Eğitimi” ile sürdürüyor. Günümüzde, pek çok kişi çevresindeki zor kişilerden şikâyet eder hâle geldi. Evde, okulda, iş yerinde ya da hayatın farklı alanlarında zor bir insanla karşılaşmak an meselesi. Peki, zor insanlarla başa çıkabilmek mümkün mü? İletişim kurmakta zorluk çektiğimiz bu insanlara karşı nasıl bir iletişim stratejisi belirlemeliyiz? Bu tip insanların kişiliklerini, iletişim tarzlarını ve sınırlarını nasıl çözeceğiz? “Zor Kişilerle Başa Çıkmak” başlıklı eğitim tüm bu sorulara yanıt veriyor. 

Düzenlenecek eğitim kapsamında; “Zor Kişilerle Başa Çıkmak” konusunu ele alacak olan DBE Eğitmeni Şebnem Ergül, sunumuna kişinin kendini tanımasını sağlayacak bir farkındalık çalışması yaparak başlayacak. Ardından; algılar, bilişsel terapi, yaşam senaryosu ve pozitif psikoloji konularına yer verecek. Katılımcıları zor kişilik olarak adlandırılan kişileri tanıyıp nasıl davranılması gerektiği konusunda aydınlatacak olan Ergül, programda kişinin gerçek yaşantısında kendisini daha iyi algılaması ve düzeltmesi bakımından etkili bir yol olarak görülen rol oyunları ile hayata dair senaryolar canlandırılacak. Son olarak, günlük hayatta sürekli karşılaşılan iletişim dinamiği ile başa çıkmak için nasıl bir strateji belirlenmesi gerektiği üzerinde duracak. 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2