Evinizi baştan yaratacak tadilat önerileri

En büyük ferahlığın tebdili mekanda olduğuna inanan bir milletin insanları olarak, belirli aralıklarla tadilat işlerine girişme dürtüsü genlerimizde var.

Göçebe kültürden geliyor olmanın da bir etkisi olarak sık sık taşınırız; ev mahalle, şehir hatta ülke değiştiririz. Hiç olmadı elimizi belimize koyup evimize şöyle bir karşıdan bakarız ve bir gecede her şeyden sıkıldığımıza karar verir ve o evi baştan yaratmamız gerektiği fikrine kapılıp gün aydınlanır aydınlanmaz köklü bir tadilat ve dekorasyon değişikliği için kolları sıvarız.

Bir anda yerimizden kalktık, çok da iyi ettik ama gerçekten içimizdeki o değişim duygusunu tatmin edecek uygulamaları nereye, nasıl yapmalı onu tam da çözemediysek işte öneriler geliyor: 

1-    Koyu renk koltuklardan içiniz kararmadı mı?
Hemen koltuk kılıflarını değiştirmeyle başlayın işe. Sıkılmadınız mı leke göstermesin diye yıllardır kahve ya da grinin tonlarını kullanmaktan. Leke tutmayan kumaşlar son dönemin yeni yıldızları. Hiç acımayın ve o kremlere, beyazlara bırakın kendinizi. Cıvıl cıvıl, rengarenk kırlentler de yaptırdınız mı hem ferah hem de modern bir görünüme kavuştu demektir sizin evladiyelik koltuklar. 

2-    Duvar kağıdı bildiğiniz gibi değil
Eskiden duvar kağıdı uygulamasından biraz çekinirdik. Çünkü bunun bir de kabarması ya da sıkılınca sökülmesi vardı. Artık yeni duvar kağıtlarının hem uygulaması çok kolay hem de söküldüğünde duvarınıza zarar vermiyor. Bunun da dışında tüm duvarınızı boydan boya yekpare bir kağıtla kaplamak zorunda değilsiniz. Tek bir duvar seçin ve yalnızca oraya imaj odaklı bir uygulama yaptırın. Son yılların en trend dekorasyon fikirlerinden birinin bu olduğunu söyleyebiliriz.

3-    Mutfak ve banyo değişirse ev değişir
Gerçekten öyle! Yıllarca pişen tüm yemeklerin kokusunun sindiği mutfak dolapları, buhar içinde kalmaktan epriyen banyo dolapları ve desenleri ile sizi 70’lere götüren bir zaman makinesi işlevi gören seramikler artık miadını doldurdu. Zaten tencerelerinizi sığdıramıyordunuz da. Öyle mutfak dolabı tasarımları var ki en dip köşe kıvrımına bile bir malzeme yerleştirebiliyor ve mekanizması sayesinde pratik bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Zaman çok değişti tabii, evde tadilat yaptırmak da eğlenceye döndü. 

4-    Odalarda ışıksız kalmayın
Aydınlatmanın önemini yeteri kadar kavramış değiliz maalesef. Bir odanın ışıklandırması, ruh halinizle doğrudan ilgilidir. Farklı ortamlar için farklı derecelerde kullanabileceğiniz bir aydınlatma tasarımına geçin. Loş ışığa ihtiyaç duyduğunuz anlar da olacak, misafir ağırladığınızda en aydınlık ortamı yaratmak istediğiniz anlar da… Abajura ve spot ışıklara gereken değeri verme zamanı geldi. 

5-    Aksesuar olmadan olmaz
Ev dekorasyonunda aksesuar seçimini önemli yapan şey, evi bir yuvaya dönüştürecek detayların tam olarak burada gizli olmasıdır. Duvarlarınız boş kalmasın. O evin size ait olduğunu duvarınıza astığınız fotoğraf çerçeveleri ve tablolar gösterecek. Vazoya koyduğunuz çiçekler, mumlar, biblolar ve de en önemlisi canlı bitkiler evinize hayat verecek önemli detaylar. 

Şimdi sıra tüm bunları nasıl sorunsuz bir şekilde halledebileceğinizin sırrına geldi. Tadilat ve dekorasyon konusunda, ihtiyacınız olan boya badana ustasını da koltuk kılıfçısını da iç mimarı da mutfak ve banyo dolapçısını da tek bir adresten bulabilirsiniz: Armut.com… Önce teklif alın, karşılaştırma yapın. Sonra yorumları okuyun, karar verin. Tebrikler! Ustalarla sorunsuz çalışmanın keyfine bir adım daha yaklaştınız.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 1