“Koç gibi lider” misiniz?

Araştırmalara göre Türkiye'deki yöneticiler, teknik yetkinliklerde çok güçlü olmasına rağmen iş ilişki yönetimine gelince sınıfta kalıyor. Özellikle Y Kuşağını klasik yönetim teknikleriyle yönetmeye çalışıp başarılı olamayan yöneticilerin imdadına Koçluk Eğitimleri yetişiyor. 30 yıllık deneyimi ve dünyaca ünlü Forton Group işbirliği ile Koçluk eğitimi veren DBE hem yöneticilere hem de çalışanlara farklı bakış açıları kazandırıyor.

Yıllardır kurumsal firmaların ilk, orta, üst düzey yöneticilerinin davranışlarını, yetkinliklerini kişilik özelliklerini değerlendiren DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, yaptığı bu değerlendirmeleri, sektöründeki 30’uncu yılında bir araya getirdi. 

DBE’nin uzun yıllardır gerçekleştirdiği yönetici değerlendirmelerinin sonucunda yaptığı araştırmalara göre Türkiye'deki yöneticiler, teknik yetkinliklerde çok güçlü ancak iş ilişki yönetimine gelince sınıfta kalıyor. Yöneticilerin pek çoğunun duygusal zeka konusunda sıkıntı yaşadığını anlatan DBE Kurumsal Gelişim Merkezi Profesyonel Koç ve Psikolog Ayşegül Horozoğlu Enkavi, “Türkiye’de genellikle klasik yönetim teknikleriyle yöneten yani ‘bunu yap’ ‘bunu yapma’, ‘bunu niye yaptın’ ya da ‘niye yapmadın’ diyen yöneticiler var. Bu yöneticiler ne yazık ki astlarını eziyor, geliştiremiyor ya da kendisi gibi yapmaya çalışıyor. Bu durumda kimse onlarla çalışmak istemiyor, eleman devir oranları artıyor. Zaman değişti. Artık Y Kuşağı çalışanlarını en iyi şekilde yönetebilmek gerekiyor. Yetenek avcılığı, yetenek yönetimi diye kavramlar var. Tüm firmalar bu yetenekleri bulmaya, almaya ve en doğru şekilde çalışmalarını sağlayıp ellerinden kaçırmamaya çalışıyor. Koçluk becerileri ile yönetim kavramı da burada önem kazanıyor” dedi. 

Kişilerin güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini belirleyen, onların potansiyellerini keşfedip daha verimli bir noktaya gelmesini sağlayan yöneticilerin duygusal zekaları gelişmiş yani koçluk becerileri olan yöneticiler olduğunu anlatan Enkavi, “Tüm dünyada milyonlarca şirketin en büyük destekçisi ve yol göstericisi olarak gösterilen koçluk Türkiye’de de meslek olarak kabul edildi. Koç unvanını alan yönetici sayısı da gittikçe artıyor. Kurumların ve profesyonellerin de bu alana ilgisi yoğun. 30 yıllık deneyimi ve çözüm ortaklarından aldığı güçle yıllardır Türkiye’de kurumlara ve bireylere hizmet veren DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, ölçme, değerlendirme, danışmanlık, eğitim ve terapi alanlarındaki uzmanlığını koçluk mesleğine de başarıyla aktaran bir kurum olarak öne çıkıyor” dedi. 

Yepyeni bir web sitesi… 
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nün dünyaca ünlü, İngiltere merkezli The Forton Group ile koçluk alanında işbirliği yaptığını anlatan Enkavi, “Koçluk, doğru sorularla danışanın zaten bildiği cevaplara ulaşmasını ve performansını geliştirmeyi amaçlayan, danışan ve koç arasında kurulan bir iletişim metodudur. Koçluk terapi değildir, sorun çözmeye odaklanmaz ve belli bir psikoloji/psikiyatri eğitimi gerektirmez. DBE - Forton Koçluk Okulu ICF akredite koçluk eğitimleri; Dönüşüm – Gelişim ve Ustalık olarak üç modülden oluşuyor. Profesyonel Koç olmak isteyen bireylerin katılabileceği eğitimlerimiz, kurum içi koçluk sistemi kurmak isteyen kurumlara özgü olarak da planlanabiliyor. ‘Hedefim koç olmak değil, iş hayatımda veya özel hayatımda kullanabileceğim koçluk becerileri geliştirmek, kendimi keşfetmek, olumlu iletişim dili için yeni yaklaşımlar öğrenmek istiyorum’ diyenler de bu koçluk eğitimine katılarak koçluk becerilerini geliştirebilir” diyor. 

Koçluğa merak saran herkesin koçluk konusunda tüm merak edilenleri ve yanıtlarını DBE’nin yenilenen web sitesinde bulabileceklerini anlatan Enkavi, “Koçluk halen ülkemiz için oldukça yeni bir alan. Bu nedenle bu branş hakkında sorusu olanlar yenilenen web sitemizden yani http://kocluk.dbe.com.tr/tr-TR/Content/Kocluk_Egitimleri.aspx adresinden hem eğitimlerimiz hem de koçluk mesleği hakkında detaylı bilgi alabilir. Eğitimlerimizin ilk modülü olan Dönüşüm eğitimini 7 – 8 Temmuz 2015 tarihlerinde DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Eğitim Salonları’nda gerçekleştireceğiz. Katılımın 12 kişi ile sınırlandığı eğitimimize, bu alana ilgi duyanları bekleriz” dedi. 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3