Cumhurbaşkanı Erdoğan Piyalepaşa İlkokulu’nu Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın açılışı münasebetiyle, kendisinin de mezunu olduğu Kasımpaşa’da bulunan Piyalepaşa İlkokulu’ndaki törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Piyalepaşa İlkokulu’nda yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı vesilesiyle düzenlenen törende bir konuşma yaptı. 1’inci sınıfın ilk dönemi hariç, ilköğrenimini Piyalepaşa İlkokulu’nda gerçekleştirdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  daha sonraki eğitim hayatı ile ilgili bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul İmam Hatip Okulu’ndan mezun olduktan sonra, o dönemde İmam Hatip Lisesi mezunlarının üniversiteye girmesi engellendiği için ayrıca Eyüp Lisesi’nde de fark derslerini vererek lise diploması aldığını ve üniversiteye gittiğini söyledi.

“ENGELLER, AZMİN ÖNÜNDE DURAMAZ”

Engellerin, azmin önünde duramayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu gayretle, bu azimle hamdolsun bu makamlara geldik. Önce İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı olduk, daha sonra Başbakan olduk, daha sonra Cumhurbaşkanı olduk, ama bütün irade sizin, siz oralara bizi getirdiniz. Çünkü biz milli iradeye inanmıştık ve milli iradenin gereği neyse o olacak demiştik. Ve milli irade sizdiniz, siz de bunun gereğini yaptınız. İşte Kasımpaşa’dan bir çocuk çıktı, milli irade aldı onu ta Cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı” diye konuştu.

Kasımpaşa’da doğup büyümekten, Kasımpaşalı olmaktan hiçbir zaman gocunmadığını, aksine gurur duyduğunu belirterek, “Bunu küçümseyenler olabilir, önemli değil. Hani böyle bir kısım var ya malum medya grupları, onlar bunu küçümseyebilir, hiç önemli değil. Biz önce Hakk’a kul olduk, ondan sonra da halka teslim olduk, bu yola böyle çıktık” dedi.

“KAPTANPAŞA’DA DOĞUP BÜYÜDÜM”

Kaptanpaşa’da doğup büyüdüğünü, orada roman arkadaşları ile büyüyüp oynadığını, aynı okullarda okuduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar hiçbir ırk ve millet ayrımı yapmadığını vurgulayarak, “Biz insana insan olduğu için değer verdik. Bu Türk’tür, bu Kürt’tür, bu Laz’dır, bu Çerkez’dir, bu Roman’dır, bu Boşnak’tır demedik, bizi yaratan Allah onları da yarattığı için sevdik. Biz ayrım yapamayız, yaptığımız anda biteriz, bizde böyle bir şey yok ve bundan sonra da olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci velilerine de çocuklarına sahip çıkmalarını tavsiye ederek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, tüm öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok sayıda semt sakininin ve öğrenci velisinin katıldığı törende gerçekleştirdiği konuşmasının ardından Piyalepaşa İlkokulu’nun sınıflarını gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerle yaptığı sohbette, onların yarının Türkiye’sinde önemli görevlere geleceklerini ifade ederek bunun için çok çalışmalarını, yılmamalarını ve azimli olmalarını tavsiye etti.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 1